fbpx

De feestdagen zijn in zicht. We zijn druk bezig met het afronden van 2018 en het voorbereiden voor de feestdagen. Druk, druk, druk! Wat ik zelf heb geleerd, is om toch zo half december te gaan afbouwen en tijd in te gaan ruimen om even stil te staan. Een moment te nemen om te reflecteren op afgelopen jaar.

Tijd nemen om even stil te staan, stil te staan bij hoe het jaar voor mij was. Wat waren mijn wensen, hoe is het gegaan, wat heb ik geleerd en vooral ook: waar ben ik dankbaar voor? Afgelopen week heb ik het veel benoemd tijdens mijn lessen. Terugkijken vanuit je hart, door de bril van liefde. Dankbaar zijn voor de nieuwe mooie herinneringen, speciale momenten met dierbaren. En ook de minder leuke momenten, voor de lessen die ik daaruit heb geleerd en daardoor weer als persoon ben gegroeid.

Zo even stilzitten en de film van 2018 laten afspelen, realiseer ik mij dat vooral de gouden momenten zitten in de meest kleine dingen, die zo waardevol zijn en een plek krijgen in mijn herinneringen. Liefdevolle gebaren en kleine genietmomentjes vanuit het alledaagse leven.

Zo heb ik een jeugdherinnering, een goud momentje! Het zijn niet de dure cadeaus die ik mij herinner, maar de zondagmiddag. Ik kreeg mijn eigen miniglaasje cola en een klein bakje met chipjes. Ik genoot er enorm van en wat het vooral zo speciaal maakte, was dat ik dronk uit een glas mét een gouden randje. Een moment van goud! Het is de warmte, het liefdevolle moment met gezin (én het geluk van een paar chipjes en een miniglaasje cola 😉).

Wat zijn jouw gouden momenten? Maak ruimte om hier even bij stil te staan en dankbaarheid te beoefenen.

Het beoefenen van dankbaarheid, het herinneren en weer voelen van die gouden momenten zorgt voor een geluksgevoel. Een warm gevoel in mijn hart en het maakt ruimte. Ruimte voor iets nieuw: Nieuwe wensen, intenties en persoonlijke groei! Ik duik hiervoor de stilte in en ga een paar dagen op retreat.

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en het allerbeste voor 2019!

Geef jezelf rust cadeau! ♥

Vanuit liefde, Bianca