fbpx

INNERNOURISHMENT met

POMPOEN & WORTEL HERFSTCAKE

Niets lekkerders is genieten van eten dat  je energie geeft, je voedt met voedingswaarden en ook nog eens goddelijk smaakt! Hier word ik heel blij van! Mindful genieten met de oogjes dicht, proeven wat je eet en voelen hoe jouw lichaam & energie erop reageert. Wie anders dan Bianca Groeneweg van Bihealthy kon ik vragen om een ware innernourishment recept. Bianca weet alles van voeding, ze past haar recepten aan op het seizoen, weet ontzettend veel te vertellen over de werking van kruiden & ingrediënten en daarnaast tovert zij ware kunstwerken voor de smaakpupillen en het oog op tafel! 

Ik ga het weekend deze cake bakken. Jullie ook? Liefs, Bianca

door Bianca Groeneweg van Bihealthy

Het leuke van bakken is eigenlijk al het hele proces, de lekkerste ingrediënten ervoor kopen. Eerst alle ingrediënten klaarzetten en afwegen. De geur van de vers geraspte gember…..mmmmmmm. Mindfoodness noem ik het. Bewust met eten bezig zijn in alle facetten. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk het echte proeven en genieten ervan. Ook even de tijd ervoor nemen om je plakje pompoen cake te eten samen met je kopje koffie of thee. Wat proef ik allemaal? Altijd leuk om het recept op je eigen smaak daarna aan te passen. Tijdens het Innernourishment Dag Retreat zal ik ook vertellen wat de verschillende ingrediënten met je doen en waar ze goed voor zijn. Ik geef je tips over de producten en over wat je kunt eten tijdens de herfst. 

POMPOEN & WORTEL HERFST CAKE

INGREDIENTEN:

* 1 el lijnzaad

* 40 ml gesmolten kokosolie

* 80 gr. pompoen blokjes gaar gekookt ( gestoomd)

* 100 gr. kokosbloesem suiker 

* 1 tl. gemalen ceylon kaneel of pompoenkruiden

* 2 tl. vers geraspte (biologische) gember

* 125 ml. amandelmelk

* 200 gr. grof geraspte wortel ( biologisch)

* 15 ml. appelcider azijn

* 30 gr. rozijnen

* 50 gr. pecannoten (walnoten kan ook)

* 200 gr. speltbloem

* 2 1/2 tl. baking soda

 

VERDER NODIG:

* 2 beslagkommen

* cakeblik met bakpapier

* pannetjes voor de pompoen en kokosolie

* spatel

HOE MAAK JE DE CAKE:

* verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

* kook of stoom de pompoen gaar, pureer met de staafmixer en zet opzij.

* smelt de kokosolie op laag vuur

* doe het lijnzaad en 45 ml koud water in een grote kom en roer dit goed door elkaar en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten staan.

* meng de kokosolie, de gepureerde pompoen, de kokosbloesem suiker, kaneel, gember, amandelmelk, geraspte wortel, appelcider azijn, rozijnen en de pecannoten door het lijnzaad mengsel goed door elkaar.

* pak een andere beslag kom en doe daar de speltbloem, bakingsoda en een snufje zout in en roer door elkaar.

* roer nu beide mengels goed door elkaar ( droge en natte) en giet het daarna meteen in een met bakpapier beklede cakevorm en zet in de oven voor 40 – 50 minuten.

* met een satéprikker kun je kijken of hij gaar is. ( stokje mag dan niet meer plakkerig zijn met deeg)

* laat hem daarna afkoelen op een rooster voordat je hem kunt snijden en eten.

 

Liefs, Bianca

www.BiHealthy.nl

Laat je een dag voeden met inspiratie, gezonde voeding & ontspanning!

Ons volgende dag retreat is gepland op zondag 6 oktober

thema Innernourishment.

Meld je via deze link aan