fbpx

ze zorgt
niet altijd
zo goed
voor zichzelf
en weet dit
maar weet
niet goed
waarom

Ja, zo RAAK toen ik dit gedichtje van @ikbeneenlettermuts las. Herken jij dit ook? En dit gaat niet eens zo altijd bewust en dan opeens lig je er weer af en vraag je je af: hoe komt dit nou?

Vaak is het ook vanuit enthousiasme, bij mij in ieder geval. Zoveel ideeën, zoveel enthousiasme, en dan kan ik mezelf voorbij rennen. Ik kan me ook voorstellen dat als je een gezin hebt draaiende te houden en daarnaast een baan, dat het aanpoten is en ja, dan ren je jezelf wel eens voorbij.

Ook zijn er patronen zoals pleasen, op de ander gericht zijn of overtuigingen dat je hard moet werken, je best doen, etc. Ook die ken ik. En elke keer weer leer je jezelf beter kennen. Voel je aan waar je energie op weg loopt, waar je energie van krijgt en ga je steeds beter je grenzen voelen, durven ze uit te spreken en ernaar handelen. En ja, dat is een bumpy road!

Je bewustzijn blijf je steeds verder ontwikkelen en zelfkennis vergroten. Want ow die blinde vlekken! Je bent goed bezig! Wekelijks volg je een yin yogales, jouw ankermoment. Een moment dat je jezelf gunt om even niets te hoeven, te voelen, te zijn. Een moment van Rust, waar jouw systeem weer terug kan naar de basis. Door dit ankermomentje leer je steeds verfijnder te voelen en helpt het je bij bewustwording.

Nu de zomer voorbij is en de herfst eraan komt, is het ook het moment om meer naar binnen te gaan keren. De energie van de indian summer, aarde. Terug naar de basis, jouw thuisbasis. Voetjes op de grond door mooie herfstwandelingen. Thuis te ZIJN, in je huis en dit weer gezellig maken. In je lichaam te ZIJN en deze goed te voeden. Voeden op allerlei gebieden: wat je eet, wat je leest, wat je luistert, de gesprekken die je voert, de films die je kijkt en wat je doet. Wat voedt jou? En al zijn het kleine momentjes die je kunt pakken, wat doe je dan? Hoe zorg je voor jezelf?

Tips

  1. Neem de 3 minuten adempauze (meld je aan voor de nieuwsbrief op de homepage en ontvang de begeleide meditatie)
  2. Al heb je 1 minuut, mobiel weg! Zit, lig, sta stil en ontvang deze ene minuut van rust!
  3. Voordat je boodschappen gaat doen, ga even zitten, sluit je ogen, adem 3x diep in en uit en voel waar jij behoefte aan hebt. Waarmee wil jij jezelf voeden? Wat geeft je lichaam aan?
  4. Volg een yogales voor je wekelijkse ankermoment
  5. Kies bewust wie je op social media volgt en hoe lang je online wilt zijn. Voor je het weet verzand je in ellenlang scrollen en een downgrade energie.

Wil je meer tips & oefeningen, dan kun je de masterclass Rust volgen. Extra ontspanningsmomenten tijdens de Sunday Savasana of vrijdagavonden iRest Yoga Nidra. Of laat jezelf een dag onderdompelen voor een complete innernourishment op het dagretreat samen met Bihealthy op 6 oktober. Of voeding voor het brein op de eerste Soulfood Sunday Anatomie met Bart Klink op 10 november.

Het rooster staat vol met events voor innernourishment en vergeet vooral ook niet thuis Rust te nemen! En wat ik vooral heb geleerd, het onderkennen hiervan!