fbpx

GUN JEZELF OM EVEN ALLES TE LATEN VOOR WAT HET IS. DUIK NAAR BINNEN, DE VERSTILLING IN!

Bianca Coorengel
Yin Yoga & iRest Yoga Nidra

Als yogadocente weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je eigen rust te nemen. Ik ga daarvoor het liefste naar buiten, de natuur in. In ieder jaargetijde zie ik iets moois, ieder seizoen heeft voor mij bijzondere elementen. Die ik weer verwerk in mijn lessen. Of je nu veel stress ervaart, middenin een burn-out zit of het gewoon heerlijk vindt om je even te ontspannen: ik bied je een fijne ruimte en een veilige omgeving om de rust in jezelf te ervaren. Want als je helemaal jezelf kunt zijn, kun je ook beter voelen wat goed voor je is en wat niet. Je leert je eigen grenzen aangeven en je bewustwording te vergroten. Wat je van mij kunt verwachten zijn pure, authentieke lessen vanuit en met mijn gevoel, met beide benen op de grond. 

.

Fiona Straathof
Restorative Yoga & Yin Yoga

Ik geef les vanuit ‘metta’, een Boeddhistische term die zoveel betekent als liefdevolle aandacht, zachtaardigheid, vriendelijkheid en compassie. Ik moedig de deelnemers van mijn lessen ook aan om op deze manier yoga te beoefenen: met een zachte houding naar zichzelf en naar hun lichaam toe. Vanuit deze vriendelijke nieuwsgierigheid observeren wat er op dat moment is, zonder oordeel. Soms voelen we ons uit balans omdat we teveel in ons hoofd bezig zijn. We staan te vaak in de doe-modus en negeren signalen die ons lichaam ons geeft. Door yoga te beoefenen leren we in de zijn-modus te komen, en van daaruit innerlijke rust en vrede te ervaren. 

Sandra Zappeij
Mindful Flow & Yoga Nidra

Ik startte als Vinyasa docente, ook mijn levensstijl bevatte lange tijd veel yang energie. Met Restorative, Yin Yoga en Yoga Nidra is er meer balans en harmonie gekomen in mijn leven.  Ik verweef in mijn lessen bewustwording van de cycli waarmee we als mens te maken hebben. Als surfster is de maan een grote inspiratiebron voor mij. De manier waarop de maan haar invloed heeft op de getijden van de zee, maar ook onszelf. We bestaan immers zelf ook voor een groot deel uit water. Werken met cycli uit de natuur (maancyclus, jaargetijden, menstruatiecyclus) zie ik als een prachtige natuurlijke manier om balans en harmonie te vinden tussen yin en yang in ons leven.

Helene Kissels
Hatha Yoga

Met yoga vind je de weg terug naar jezelf. Door regelmatig en aandachtig te oefenen vergroot je het lichaamsbewustzijn. Je geest krijgt meer focus en rust, je lichaam komt in balans en wordt weer soepel en sterk. Mijn lessen kenmerken zich door een uitdagende afwisseling van in-en ontspanning. De asana’s maken je lichaam flexibel en ontspannen; je leert beter te voelen. Er is veel aandacht voor de adem. Adem en denken werken als een spiegel: wanneer de adem diep en rustig is wordt ook het denken rustig. Door de intensieve yoga-opleidingen en specialisaties die ik volgde, geef ik vanuit persoonlijke ervaring en geïnspireerd door de oude yoga filosofie met passie en plezier les.