fbpx

GUN JEZELF OM EVEN ALLES TE LATEN VOOR WAT HET IS. DUIK NAAR BINNEN, DE VERSTILLING IN!

Bij onze Studio kun je terecht voor Yin Yoga, iRest Yoga Nidra en Mindful Flow & Nidra. Ben je benieuwd wat deze lessen precies inhouden, lees dan vooral hieronder verder! Wil je weten wanneer welke lessen plaatsvinden of welke events er op de agenda staan, dan kan je daar via een van de knoppen hieronder direct naar toe.

Yin Yoga

In de Yin Yoga vertragen we, ontspannen we, met totale overgave in de houding, geen haast, geen ambitie. Zo verlagen we het stressniveau en laten we ons systeem toe om spanning los te laten die we hebben opgebouwd. Als we stilzitten en mindful zijn, zal ons energielichaam op natuurlijke wijze tot rust komen en balans zoeken. Door de poses langer vast te houden (3 tot 5 minuten), waarbij de spieren ontspannen blijven, manipuleren we op fysiek niveau het bindweefsel (waaronder de fascie) met een constante druk of rek. Hiermee werken we aan meer bewegelijkheid in het bindweefsel, de gewrichten, pezen, banden en stimuleren we het op gang brengen van de energie stroom door het lichaam.

Tijdens de Yin Yoga krijg je de tijd om naar binnen te keren. Vaak is dit de uitdaging, omdat je hoofd dan geneigd is om te gaan denken en van alles te vinden. Tijdens de Yin-houdingen oefen je om uit je hoofd terug in je lichaam te gaan en te observeren wat er vanbinnen gebeurt en je bewust te worden van je gedachten(patronen). Als je dan langer in een houding zit en je open stelt om te voelen, kan het zijn dat er emoties omhoog komen. Emoties die je lichaam vast heeft gehouden en door ontspanning vrijkomen, leer je nu er te laten zijn in plaats van te onderdrukken.

In de les zeg ik vaak dat dit je wekelijkse check is: “Hoe is het nu echt met mij? Wat voel ik nu echt? Wat geeft mijn lichaam aan?” Deze bewustwording neem je mee in je dagelijkse leven. Je leert te handelen naar wat je voelt, je grenzen aan te geven, dichter bij jezelf te blijven, en dat levert veel rust en balans op in je leven!

iRest Yoga Nidra

In deze les word je begeleid naar een diepe ontspanning van lichaam en geest. Nidra betekent slaap. We gaan niet slapen, maar wel surfen tussen slaap en waakstand in. Met de iRest Yoga Nidra maken we een reis door ons lichaam om zo de verschillende bewustzijnslagen te ontdekken. Door bijvoorbeeld een bodyscan of ademhalingsoefeningen.

Tijdens de les observeren en verwelkomen we verschillende aspecten van ons wakkere bestaan. Te beginnen met het fysieke lichaam en vervolgens door de meer subtielere lagen, zoals de ademhaling, gevoelens, emoties, overtuigingen, vreugde en bewustzijn. Je leert omgaan met spanning / pijn in het lichaam, emoties en gedachten. In dit proces ontdekken we en verbinden we ons met dat aspect van onszelf dat altijd rustig en vredig is.

Mindful Flow & Nidra

Met Mindful flow wordt je uitgenodigd terug in contact te komen met je lichaam. Terwijl je lichaam beweegt op het ritme van je adem, gaat je aandacht uit naar het voelen van sensaties in je lichaam.

Doordat de bewegingen niet snel zijn krijg je de tijd om te luisteren naar en te voelen wat er aanwezig is. Zo ontwikkel je een diepere band met jezelf doordat je meer bewust aanwezig kan zijn in je lichaam in plaats van in je hoofd.

Het einde van de Mindful flow is het startpunt voor de yoga nidra die daarop volgt. Tijdens de yoga nidra, ook wel liggende begeleide meditatie, ga je op reis door je binnenwereld. Via het ervaren van sensaties in het lichaam kom je telkens dieper en ervaar je rust. Rust die je na de practice mee kunt nemen je dagelijks leven in.

TESTIMONIALS

“Vanaf de eerste les voelt het als thuiskomen bij jou op de yogamat. Jouw kracht is dat je invulling geeft aan je lessen alsof ze voor mij persoonlijk zijn. Door de oefeningen en je woorden vond ik een manier om mijn gedachten te verstillen en te ordenen. Langzamerhand kwam ik zo dichter bij mijn gevoel.” – Anna

TESTIMONIALS

“Jij hebt de essentie van yoga nog duidelijker gemaakt voor mij!” – Arjenne

TESTIMONIALS

“Je lessen zijn bijzonder. Je bent een lieve warme gids die uitnodigt en ruimte schept. Je hebt veel voor mij betekend op mijn ontdekkingsreis.” – Pauline

TESTIMONIALS

“Ik vind Bianca haar lessen heel fijn. Meestal kom ik moe en kreukelig binnen en ga ik ontspannen en blij weer weg. Bianca zorgt voor een veilige sfeer. Bianca heeft het vermogen de lessen zo op te bouwen dat ik de tijd kan vergeten en me over kan geven aan de oefeningen. Als er een oefening me moeite kost helpt ze me. Dat voelt zo liefdevol!” – Marijke

Ja, ik meld me aan! / Ik heb nog een vraag

10 + 7 =

Ja, ik meld me aan! / Ik heb nog een vraag

6 + 5 =